is het veilig om te rijden met zuurstoftanks in de trekhaak van uw auto

Productieomgeving

Samenwerkingspartner

Zaken om op te letten bij het rijden met een trekhaak- is het veilig om te rijden met zuurstoftanks in de trekhaak van uw auto ,Zaken om op te letten bij het rijden met een trekhaak: Als je gaat rijden met een aanhanger, een caravan of een vouwwagen, dan kun je niet zonder de trekhaak van je auto. Een trekhaak is daarom erg fijn om te hebben, maar er zijn wel een aantal zaken waar je goed op moet letten bij het rijden in een auto met een trekhaak.Wet en regelgeving trekhaken - Veilig onderweg - Brink ...Jan 30, 2017·Uw auto moet bij het trekken van een aanhangwagen aan de zijkant voorzien zijn van richtingaanwijzers. Trekhaak en kogeldruk. Het gewicht waarmee de koppeling van uw aanhanger, caravan, boot- of paardentrailer op de trekhaak drukt, mag niet meer zijn dan de fabrikant van uw trekhaak opgeeft. U vindt deze waarde op het typeplaatje van uw trekhaak.Skidrager op trekhaak - Trekhaak monteren

Het grote voordeel van het gebruiken van de trekhaak is dat de skidrager zich grotendeels bevind rechtstreeks in de slipstream van de auto. Dit bespaart veel brandstof en CO²-uitstoot op een lange rit. Ook voorkom je hiermee onprettig geruis tijdens het rijden als de ski’s niet op het dak liggen.

Kogeldruk controleren voor vertrek. | Trekhaken.nu

Als de kogeldruk te hoog is dan drukt de aanhanger of caravan met teveel gewicht op de trekhaak. Hierdoor druk je als het ware de voorkant van de auto omhoog. Dit zorgt voor instabiliteit tijdens het rijden en veroorzaakt vaak het probleem dat u controle over het te trekken object verliest.

Zuinig rijden - Voordeliger met aanhanger - Brink trekhaken

Mar 17, 2017·Zuinig rijden door de juiste versnelling te kiezen. Er zijn twee vuistregels voor het kiezen van de juiste versnelling als u met uw auto een fietsendrager, aanhanger, caravan, boot- of paardentrailer trekt. Als u het gaspedaal helemaal moet intrappen om nog vaart te kunnen maken, dan is het beter terug te schakelen naar een lagere versnelling.

Wordt de trekhaak aangeleerd op mijn auto? | Trekhaken.nu

Met het inleren van de trekhaak wordt ervoor gezorgd dat correct met de elektronica van uw auto wordt gecommuniceerd. Dat gebeurt aan de hand van een voertuigspecifieke kabelset. Rijdt u een BMW3 serie, dan schaft u ook een BMW 3 serie trekhaak en kabelset aan. Dan is er ook nog de mogelijkheid dat een dealeractivatie nodig blijkt.

Wij blijven monteren! | Trekhaken.nu

Om teleurstelling te voorkomen raden wij u aan de bestelling van uw trekhaak niet uit te stellen. UPDATE 23 maart 2020 - Wij blijven monteren Het beperken van de verspreiding van het coronavirus heeft bij Trekhaken.nu hoge prioriteit, daarom hanteren …

Veilig rijden met een caravan – 11 slimme tips - InShared

Aug 10, 2020·2. Verdeel het gewicht goed. Bij het slim inpakken van uw auto en caravan, is het een must om rekening te houden met het maximale laadvermogen. Door een goede verdeling van het gewicht, rijdt u namelijk veiliger. Zorg dat het meeste gewicht zo laag mogelijk bij de grond ligt, in het midden van de caravan.

Fietsendrager auto: veiligheidsregels | DVV verzekeringen

Op het dak van de wagen met behulp van een dakdrager. Op de koffer of de achterklep van de auto (zorg dat de fietsendrager is aangepast aan het merk en het model van uw auto). Op de trekhaak: de veiligste oplossing, ook ideaal voor lange trajecten en intensief gebruik (kies bij voorkeur een kantelsysteem zodat u nog aan uw koffer kan).

Controle vooraf kan van levensbelang zijn. Hier een checklist.

Om de gevolgen hiervan te beperken, kunt u ongeremde aanhangers, caravans, boot- of paardentrailers (tot 750 kilo totaalgewicht) verbinden aan de trekhaak door middel van een extra staalkabel en hulpkoppeling. Die kabel verbindt de dissel van de aanhanger met de trekhaak, zodat het te trekken object te allen tijde achter de auto blijft.