zuurstofcilinder voor patiënten thuiszorgdiensten bij mij in de buurt homeadviseur online

Productieomgeving

Samenwerkingspartner

Huisman Medisch- zuurstofcilinder voor patiënten thuiszorgdiensten bij mij in de buurt homeadviseur online ,Voor patiënten bij wie neusbril of mas- ker niet goed blijft zitten, bijvoorbeeld bij wonden in het gezicht of bij onrus- tige patiënten, is de neuskatheter een optie. Deze heeft wel enkele nadelen. Zo moet deze elke dag opnieuw worden ingebracht, wat veel patiënten als on- comfortabel ervaren. Verder is het somsVeelgestelde vragen zuurstoftherapie thuis | Linde HomecareBij elke eerste zuurstofinstallatie informeert de verzorger u over de veiligheidsmaatregelen die u moet treffen. Dat men bij gebruik van extra zuurstof absoluut niet mag roken, spreekt voor zich. De neusbril zou in een dergelijk geval vlam kunnen vatten met alle gevolgen van dien.Thuisverpleging en het toedienen van medicatie

De reden kan fysiek zijn maar ook geestelijk. Bij patiënten met een chronische ziekte, personen met een handicap of ouderen bestaat de kans dat ze fysiek niet meer in staat zijn om de zelf de juiste dosis medicijnen te nemen. Denk hierbij bijvoorbeeld aan oogdruppels of zalf op een onbereikbare plaats.

INSTRUCTIEBLAD ZUURSTOFCILINDERS - VitalAire

2. Houd de drukregelaar recht voor de opening van de cilinder en schroef hem met de handwartel vast (rechtsom draaien). 3. Open langzaam de blauwe kraan van de cilinder (helemaal open draaien is niet nodig). Bij het openen van de cilinder is een klein plofje hoorbaar, dat is normaal. 4.

Zuurstof toedienen - Aandacht voor uw luchtwegen

Zorg voor voor dubbele controle van het aantal toe te dienen liters zuurstof, berekening resthoeveelheid zuurstof in cilinder. 1 Pas handhygiëne toe. 2 Zet de benodigdheden binnen handbereik. 3 Bekijk de druk op de manometer (zuurstofcilinder) 4 Sluit zo nodig zuurstofbevochtiger/aquapack aan op de zuurstofcilinder.

Zuurstof thuis - Isala

Een kortdurende behandeling met zuurstof kan in 3 situaties worden voorgeschreven: acute hypoxemie, hypoxemie bij palliatieve patiënten en clusterhoofdpijn. Indien u voor een langere termijn zuurstof thuis nodig heeft, kan u via een overeenkomst in aanmerking komen voor de terugbetaling. Meer informatie over langdurige zuurstoftherapie thuis.

Zuurstofcilinder klaarmaken - Medidis

5 Verwijder het plastic dopje uit de zijopening boven aan de cilinder en gooi dit weg. Bij een zuurstofcilinder zonder ingebouwde zuurstofklok 6 Houd de zuurstofklok loodrecht voor de opening en schroef de grote, geribbelde moer vast (met de klok mee draaien). Verzeker je ervan dat de regelknop van de hoeveelheid toe te dienen zuurstof dicht is ...